Sonsuza Dek Sürecek Bizim Aşkımız Biz Galatasaraylıyız!

Sonsuza Dek Sürecek Bizim Aşkımız Biz Galatasaraylıyız!

18 Mayıs 2014 Pazar

2014-2015 GALATASARAY

2013-2014 sezonunda 54'ü resmi olmak üzere toplam 66 müsabakaya çıkmış olan futbol takımına sahip spor kulübü.

bu maçlar neticesinde 1 türkiye süper kupası, 1 türkiye kupası, 1 emirates kupası*, şampiyonlar ligi 2. turu ve türkiye ligi 2.liği ile doğrudan şampiyonlar ligine katılım hakkı başarılarını elde etmiştir.

2014-2015 sezonu kadro planlamasını şu şekilde yapması gerekir diye düşünüyorum: 

kaleciler: fernando muslera, onur recep kıvrak, eray işcan, ufuk ceylan

defans: semih kaya, hakan balta, koray günter, ömer toprak, alex telles, sabri sarıoğlu, veysel sarı, chedjou,ishak doğan

orta saha: felipe melo, selçuk inan, yekta kurtuluş, umut gündoğan, wesley sneijder, bruma, erkan zenginve- veya jimmy durmazgökhan töreserdar gürler, hamit altıntop, mario suarez

forvet: burak yılmaz, umut bulut, mario balotelli, berk ismail ünsal

ajan: dany achille 

2014-2015 sezonunda da 70'e yakın maç yapacağımız düşünüldüğünde 28-30 kişilik bir kadro yeterli olacaktır. eğe bu şekilde bir kadro kurarsak 5+3 sistemini lehimize çevirir üstüne de forma rekabetini tetiklemiş oluruz. en basitinden herkes onur'un alınmasını muslera'nın satılması koşuluna bağlanmış. glatasaray'ın 2 tane iyi kaleciye ihtiyacı var. bakın işte eray ile rezil olduk bu sezon... ufuk antrenman futbolcusu olmaya devam.

önümüzdeki sezon 70 maç yapsak bu kalecileri çok rahat 40-30, 45-25 şeklinde dağıtabiliriz, dağıtmalıyız. 5+3 saçmalığını delmenin tek yolu kaleci galatasaray için.

senelerdir olduğu gibi yine en sorunlu bölgemiz yine defan olacak maalesef. en sorunlu bölge oraya yabancı hakkı artık kullanamayacağımızdan sağ bek pozisyonu olacak. ben veysel sarı'nın 1. alternatif olarak başlatılması taraftarıyım ama zamanla formu iyi olan orayı kapar diye düşünüyorum. lig için göbeğin türk futbolculardan oluşması kaçınılmaz gibi. semih kaya ve ömer toprak birlikte oynamalı. şampiyonlar liginde chedjou yine forma şansı yakalar. sol bek ise alex telles'e emanet edilir. sabri ise beğenelim ya da beğenmeyelim sonradan oyuna dahil olduğunda oyunu farklılaştıran birisi. iyi ya da kötü demiyorum ama bir şekilde maçı değiştiriyor. koray ve ishak ise türkiye kupası futbolcularımız olurlar.

gelelim orta sahaya: galatasaray'ın en az alternatifli bölgesi burası. dolayısıyla en çok transfer de buraya lazım bana göre. buraya felipe melo, selçuk inan kalitesinde birisi mutlaka ve mutlaka alınmalı. ben bunun için atletico madrid futbolcusu mario suarez'i düşünüyorum. 70 maçı bu 3 futbolcu ve yekta ile birlikte ikili kombinasyon da çok rahat bir şekilde kaldırabilirler. umut gündoğan bu 4'lünün arasından sıyrılmaya çalışacak.

kanatlarda ise artık yeni bir heyecana ihtiyacımız var. set oyunu oynamamız gereken maçlarda erkan zengin gibi top tutabilen, çalım atabilen futbolcuya kesinlikle ihtiyacımız var. kendisinin sağ kanat versiyonu da hamit altıntop zaten ama hamit'in çalım yeteneği kısıtlı tabi. bir anda vites arttırmak için ise elimizde zaten son derece iyisi var. bruma böyle bir oyuncu zaten. sağ öne de gökhan töre'yi yerleştirebiliriz diye düşünüyorum. serdar gürler'de her an patlayıp gidebilecek bir futbolcu.

forvet mevkisinde tek kişi olacağı için 4 forvet yeterli olacaktır. burak yılmaz bazen saç baş yoldursa da kendisini kanıtlamış bir forvet. ancak galatasaray drogba'nın ardından en az onun kadar birisiyle yola devam etmek zorunda. ben balotelli diyorum çünkü bu adam çılgın! 70 maçı çok rahat bir şekilde burak ile pay edebilirler ki zaten en az 6-7 maç kırmızı kart cezalısı olur. umut sonradan oyuna girer her zaman olduğu gibi. berk ise genç semih kontenjanından olaya dahil olur.

bu kadar isim içinde tek bir ismi analiz etmedim. wesley senijder. o ayıbı da yapmayalım artık...

bir de ajan dany var tabi. her şey bizim iyi gitmemiz ile bitmiyor rakiplerin de kötü gitmesi lazım asdfghjkl.

tüm bunların ışığında;

sistem: 4-2-3-1

-------------------onur---------------------
veysel---semih------ömer--------telles
------------melo------selçuk-------------
gökhan-------sneijder-----------bruma
-----------------balotelli-------------------

-----------------muslera-------------------
veysel---semih------ömer--------telles
------------melo------selçuk-------------
hamit----------sneijder------------erkan
-----------------balotelli-------------------

------------------onur---------------------
veysel---chedjou------ömer------telles
------------melo------mario---------------
gökhan-------sneijder------------bruma
------------------burak---------------------

vs. birbirlerine denk pek çok takım rahatlıkla çıkarılabilir.

şsmpiyonlar ligi için ise:

-----------------muslera-------------------
veysel---chedjou------ömer--------telles
------------melo------mario-------------
hamit----------sneijder------------bruma
-----------------balotelli-------------------

gibi bir takım çıkarılabilir.

tabi bunlar hep kısfmet. ben gideyim de fm'de kurayım şu takımı bari. *

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder